Com podreu veure en els wikis vàries persones hi poden escriure gairebé simultàniament i això facilita que certs tipus de tasques col·laboratives ja que si una persona escriu al wiki, un company pot complementar i retocar l'escrit o el professor pot fer suggeriments o localitzar les errades.

Així doncs el wiki no és un espai on deixar els documents ja finalitzats sinó què és un espai on podeu anar fent el procés. Per això el que mai podeu fer és un copiar/pegar des del word al wiki. Cal escriure directament al wiki, llegir el que escriuen els companys, fer aportacions, suggerir millores i, en definitiva, tenir un paper actiu en la creació.

En el wiki podeu crear vàries pàgines per estructurar millor els continguts i a l’esquerra crear una taula amb totes les pàgines, com si fos una web.

També teniu un espai de discussió on podeu encetar temes i parlar-ne d’ells fins arribar un acord

Per acabar recordar-vos que tots els wikis tenen una pàgina d’historial on es pot seguir el progrés individual de cada persona participant i així poder saber qui no ha escrit mai res, qui fa aportacions als companys, qui ho deixa tot pel final,....

Si en voleu saber una mica més dels wikis i de la seva pedagogia podeu llegir: http://ticotac.blogspot.com/2007/05/pedagogia-dels-wikis.html


Idea Clau: Un treball en col·laboratiu és un procés conjunt i aquest s’ha de realitzar en el wiki.